Skip to main content

Actief op vakantie in Zeeland

Wandelen in Zeeland

Ontdek Zeeland te voet. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden of over het strand. Het Zeeuwse wandelnetwerk verbindt diverse wandelroutes. Die variëren van een kleine ronde tot meerdaagse wandelroutes voor een complete wandelvakantie. Zeeland ligt aan je voeten. Zeeuwen bin zuunig op hun landschap, cultuur en eigenheid. En daar kun je als wandelaar volop van meegenieten. Tientallen wandelroutes leiden je langs de onontdekte plekken, stille boerenlandpaden en unieke natuurgebieden. Of ga op ontdekking met een stadswandeling. Ontdek het aan de hand van de mooiste wandelroutes in Zeeland.

Fietsen in Zeeland

De frisse zeewind in de neus, uitzicht over het water, naast de dijk zie je de schepen voorbij varen. Dat is buitendijks fietsen in Zeeland. Je vindt overal in de provincie routes waar je zo langs het water kan fietsen. Maar ook achter de dijken is het Zeeuwse landschap afwisselend en mooi in alle jaargetijden. Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de route informatie en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend. In Zeeland hebben we een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten die je alle mooie plekken in de provincie laten zien. De wegen en paden hebben we uitgekozen op het uitzicht over land en zee maar ook op veiligheid. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Je kunt zelf bepalen hoe lang je route wordt. Je kunt in Zeeland door de bossen, door duinlandschap en over het strand. Het leukste is natuurlijk off-road met je mountainbike. In Zeeland liggen verschillende mountainbikeroutes die aan al je verwachtingen voldoen. Zoals het mountainbikeparcours in Westenschouwen. Cross over de duinen en door het bos. De MTB route ‘Kop en Zuidkust op Schouwen-Duiveland’ voert je 44 kilometer over de kop van Schouwen. Of kies voor een rondje van 23 kilometer langs de Zuidkust naar Zierikzee.

Watersport in Zeeland

Een land in zee met zoveel kilometers kust heeft altijd wel een stuk strand waar de wind de goede richting op staat. Je kunt hier kiten, strandzeilen, surfen, skimboarden, suppen, waterskiën. Zeeland biedt alle ruimte aan de avontuurlijke watersporter. Ook als je wil zeilen of cruisen op je motorboot. Op open zee of een meer. Duikers kunnen hier hun hart ophalen want het leven ònder water is minstens even mooi als het leven óp het water.