Skip to main content

Strand

Zon, zee, strand, rust en ruimte. Uitgestrekte stranden of een kleine plek, weg van de massa. Al jarenlang staan de Zeeuwse stranden bovenaan in de lijst van schoonste stranden.
De Zeeuwse stranden zijn niet alleen schoon maar ook divers. Voor iedereen is er een strand dat aan de eisen voldoet. Beschut achter duinen en dijken kun je hier uren in de zon en zee doorbrengen. We hebben de mooiste stranden voor u op een rij gezet.

Het strand van Noordwelle

Is een familie- en sportstrand. Op het strand ligt strandpaviljoen Corazon waar je het hele jaar terecht kunt. Het strand ligt vlakbij de Brouwersdam waar je veel strandsporten kunt beoefenen. Bij het strand van Noordwelle mag je surfen. Verderop langs de Brouwersdam zijn ook stranden waar je mag kitesurfen en kitebuggyen.

Natuurstrand

Middenpad maakt deel uit van de stranden op de kop van Schouwen. Het ligt vlakbij Nieuw-Haamstede en Boswachterij Westerschouwen. De zee hier maakt deel uit van het beschermde natuurgebied de ‘Voor delta’. Je vindt er veel vogels, vissen en zeehonden. Vogels gebruiken de duinen als broedplaats. En soms zie je de zeehonden liggen op de droogvallende zandplaten.

Familiestrand

Jan van Renesseweg ligt aan de rand van badplaats Renesse aan de kust van Schouwen. Vanaf strand Jan van Renesseweg heb je uitzicht over de Noordzee. Je vindt er onder meer een strandpaviljoen op het strand.

Honden op het strand in Zeeland

Op de stranden van Renesse en Burgh-Haamstede zijn honden toegestaan. Van mei tot oktober zijn honden tussen 10.00 uur en 19.00 uur alleen aangelijnd toegestaan. Na 19.00 uur en voor 10.00 uur mogen honden er loslopen. Van oktober tot mei mogen honden de hele dag loslopen.

Foto’s: Adri Padmos fotografie