Skip to main content

Dorpen en Steden

Er is meer dan het strand op het mooie eiland Schouwen-Duiveland.
Zo zijn er achter de duinen veel karakteristieke dorpen en stadjes die erom vragen ontdekt te worden.

Renesse

Is de badplaats van Schouwen-Duiveland, bekent bij jong en oud! U vindt hier allerlei leuke winkels en gezellige restaurants en terrasjes. Aan de rand van Renesse ligt het transferium waar u gratis kunt parkeren. Van daar kunt u van half mei tot half september gebruik maken van gratis busvervoer van en naar het strand.

Zierikzee

Havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en meer dan 500 monumenten in en rond de stad. Als u zin heeft in een dagje shoppen, wat rondsnuffelen of een terrasje pakken dan is deze stad echt de moeite van het bezoeken waard!

Dreischor

Het best bewaarde ringdorp van Nederland. Ook wel vlasdorp genoemd. Breng een bezoekje aan Museum Goemanszorg en zie hoe ze vroeger het vlas op verschillende manieren bewerkten met werktuigen. En drink na afloop een goed glas wijn op Wijnhoeve de Kleine Schorre.

Ouwerkerk

Is het oudste dorp van Duiveland en is het meest bekent door het Watersnoodmuseum en het Watersnoodmonument. Het dorp werd tijdens de Watersnoodramp van 1953 zwaar getroffen. Tienduizenden mensen bezoeken jaarlijks het museum. Er is zelfs een interactief gedeelte voor kinderen.

Burgh-Haamstede

De kern Burgh-Haamstede bestaat eigenlijk uit twee dorpen Haamstede en Burgh. In Haamstede bevindt zich Slot Haamstede daar heeft Witte van Haamstede gewoond (bastaardzoon van Floris de V). Breng een bezoek aan de dorpsring en laat je verrassen door de gezellige winkeltjes, restaurantjes en Galerie het Oude Raadhuis.

Nieuw-Haamstede

Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is een van de grootste vuurtorens in Nederland! De vuurtoren is als inspiratiebron gebruikt voor het vroeger 250 gulden bankbiljet. Helaas is de vuurtoren niet toegankelijk voor publiek. Wel zijn er een aantal mooie wandelingen in de omgeving van de vuurtoren vandaar dat we u hier toch even op willen attenderen.

Veere

Veere ligt niet op Schouwen-Duiveland maar op het eiland Walcheren. Historisch Veere is de plek waar je letterlijk de geschiedenis op straat vindt. Dwalend door de straten zie je de Schotse huizen, waar in de hoogtijdagen de handel plaatsvond. Je kijkt hier echt je ogen uit!

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken. Middelburg op Walcheren heeft ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het straatbeeld terug ziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Een stad die je gezien moet hebben!